جرم مشروبات الکلی برای بار اول

۱۹ روز پیش
براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، هرگونه حمل، خرید و فروش و شرب مشروبات الکلی جرم محسوب می‌شود. میزان مجازات در نظر گرفته شده برای این دسته از جرایم براساس نوع عمل ارتکابی و پیامده‌های صادره از آن متفاوت است. شاید بسیاری از افراد ندانند که مشروبات الکلی همچون مواد مخدر بوده و حمل آن، حتی برای بار اول با مجازات‌های سختی همراه می‌باشد. در خصوص اینکه جرم مشروبات الکلی برای بار اول چیست؟ مشاوره حقوقی تلفنی اینگونه پاسخ می‌دهد که محاکم قضایی این دسته از جرایم را در چند بخش خرید و فروش، قاچاق، مصرف، حمل و نگهداری مشروبات الکلی تقسیم بندی می‌کنند. قوانین و مقررات مربوط به هر یک از این دسته از جرایم متفاوت است و پاسخ مشخصی در این زمینه وجود ندارد.

جرم مشروبات الکلی برای بار اول چیست؟

جرم مشروبات الکلی برای برای اول و حکم قاضی در این باره به شرایط مختلفی بستگی دارد. افرادی که برای بار اول مواد مخدر یا مشروبات الکلی مصرف می‌کنند، معتاد شده و در یک چرخه معیوب گرفتار می‌شوند. قانون‌گذار جهت جلوگیری از تکرار این جرم و به خطر انداختن سلامتی افراد جامعه، مجازاتی برای آن در نظر گرفته است. بهترین وکیل کیفری تهران در این باره می‌گوید چنانچه افرادی شاهد این جرم بوده و برایشان مزاحمت ایجاد شده باشد، نیز می‌توانند علیه فرد شکایت تنظیم نمایند. در این صورت فرد علاوه جنبه عمومی جرم باید رضایت شاکی را نیز جلب کند. گزارش‌گران باید ابتدا از وقوع جرم مطمئن شوند. رسیدگی به این دسته از جرایم و صدور حکم درمورد آن‌ها ابعاد مختلفی همچون شرب، حمل، خرید و فروش و قاچاق دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

جرم شرب مشروبات الکلی برای بار اول

جرم شرب مشروبات الکلی برای بار اول

سوال و ابهامی که برای بسیاری از افراد وجود دارد این است که آیا شرب مشروبات الکلی برای بار اول جرم محسوب می‌شود؟ از نظر حقوقی و اجتماعی هرگونه استعمال، حمل و خرید و فروش مشروبات الکلی با مجازات‌های سنگینی همراه است که به قوانین کشور و شرایط هر فرد بستگی دارد. این مجازات در شرب خمر برای بار اول، معمولا با تذکر و جریمه همراه بوده که جهت جلوگیری از تکرار جرم و فراگیری آن می‌باشد. به طور کلی، بر اساس ماده 265 قانون مجازات اسلامی، مجازات شرب خمر برای بار اول شامل 80 ضربه شلاق است. اگر این جرم در ملاء عام رخ دهد، طبق ماده 701، علاوه بر شلاق، مجازات‌های دیگری مانند حبس و جریمه نقدی نیز ممکن است در نظر گرفته شود. براساس ماده 835، اگر این عمل به عفت عمومی آسیب برساند مجازات آن 10 روز تا 2 ماه حبس خواهد بود. چرا که حالت مستی ناشی از مصرف مشروبات الکلی می‌تواند نظم و انضباط جامعه را بهم بریزد و فضای عمومی را ناامن نماید. مشاوره حقوقی کیفری اظهار می‌دارد براساس قانون مجازات اسلامی، این مجازات برای افراد زیر 18 سال به دلیل عدم رشد فکری و عقلی نادیده گرفته می‌شود و قاضی تدبیر دیگری برای این موضوع در نظر می‌گیرد.

جرم حمل مشروبات الکلی برای بار اول

هر گونه حمل و نگهداری مشروبات الکلی جرم محسوب می‌شود و میزان مجازات حمل مشروبات الکلی برای بار اول براساس میزان حمل مواد و سابقه مجرم تعیین می‌گردد. اگر فرد برای بار اول دستگیر شده و سوءپیشینه کیفری ندارد می‌تواند از مراجع قضایی انتظار تخفیف داشته باشد؛ اما اگر دوباره دستگیر شود چون نقض پیمان نموده‌ با جدیت محاکمه شده و قابلیت تبدیل نخواهد داشت. بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند جرم ناس چیست و چگونه می‌توان تخفیف گرفت؟ در پاسخ به این سوال باید گفت در جرایم مربوط به مواد مخدر از جمله مواردی که شامل تخفیف می‌شود عبارتست از:

  • پرونده شاکی خصوصی نداشته باشد و اگر شاکی خصوصی دارد، شاکی از شکایت خود صرفه‌نظر نماید.
  • مجرم در شناسایی سایر فراد درگیر در جرم با محاکم قضایی همکاری نماید یا اینکه قبل دستگیری اعتراف نماید.
  • وجود شرایط خاص در هنگام وقوع جرم همچون اجبار و انگیزه‌های تحریک‌آمیز که از شدت جرم می‌کاهد.
  • حُسن خلق، ندامت، حُسن سابقه و مواردی همچون کهولت و بیماری که در حکم قاضی اثرگذار می‌باشد.
  • میزان زیان وارد شده بر افراد درگیر در پرونده ناچیز باشد.

 

جرم خرید و فروش مشروبات الکلی برای بار اول

درمورد مجازات حمل مشروبات الکلی برای بار بار اول و خرید و فروش آن باید گفت خرید و فروش آن در هر صورتی جرم می‌باشد. حکم آن، شش ماه تا یک سال حبس تا 74 ضربه شلاق و جریمه نقدی است. مسیر پرونده با توجه به اینکه فقط شاکی عمومی بوده یا خصوصی، متفاوت می‌باشد. برخی می‌پرسند کدام جرایم سوء پیشینه کیفری ندارند؟ آیا برای این حرم سوءسابقه موثر ثبت می‌گردد؟ پاسخ این سوال با توجه به نوع جرم متفاوت است.

تعلیق مجازات حمل مشروبات الکلی برای بار اول

براساس تبصره دو ماده 703 قانون مجازات اسلامی، حمل و نگهداری و سایر جرائم مربوط به مشروبات الکلی با دیدگاه سختگیرانه‌ای که ممکن است قاضی اتخاذ نماید، امکان تعلیق وجود ندارد و وکیل نمی‌تواند درخواست تعلیق مجازات را مطرح نماید. در جرم مشروبات الکلی برای بار اول، امکان تخفیف وجود دارد؛ ولی نمی‌توان مجازات را تعلیق نمود.

نحوه دفاع دربرابر حکم حمل مشروبات الکلی برای بار اول

نحوه دفاع دربرابر حکم حمل مشروبات الکلی برای بار اول

دفاع در برابر حکم حمل مشروبات الکلی برای بار اول نیازمند تنظیم لایحه دفاعی براساس قوانین و ملزومات حقوقی است. متخصص باید نسبت به اصول، تبصره، تخخفیفات، حدوده و نحوه تنظیم دادخواست آگاهی کافی داشته باشد. چرا که در جرایم کیفری مشروبات الکلی، به دلیل پیامدهای اجتماعی و اخلاقی که به دنبال دارد، سختگیری‌ها و حد و حدودی مطرح می‌شود که تنها فرد مسلط به قانون از عهده آن بر می‌آید. گروه وکلا و مشاورین حقوقی وکیل 24 در تمام این مراحل در کنار شما هستند. بررسی پروند، اقامه دلایل مستدل، آشنایی با موارد اعمال تخفیف، تنظیم لایحه دفاعی و مواردیگر برای دفاع در برابر مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی ضروری می‌باشد. در مواردی که جرم قاچاق نیز اضافه می‌شود شرایط پرونده سخت‌تر شده و باید بتوانید دادخواست خود را به گونه‌ای تنظیم نمایید که مطالبه شما را به برای مقام قضایی به صورت دقیق بیان کند و مدارک و اسناد مربوطه ضمیمه آن گردد.

نتیجه‌گیری

براساس قانون مجازات اسلامی هر گونه شرب، نگهداری، حمل و خرید و فروش مشروبات الکلی جرم محسوب می‌شود که برای آن مجازات تعیین شده است. حکم جرم مشروبات الکلی برای بار اول براساس مواردی همچون سوءسابقه، میزان مشروبات کشف شده، شرایط مجرم و نحوه وقوع جرم متفاوت است. برای درخواست تخفیف، عفو و هرگونه دفاع باید با وکیل و مشاور حقوقی متخصص و با تجربه در پرونده‌های کیفری مشورت نمایید. متخصصین مجموعه وکیل 24 به صورت شبانه روز پاسخگوی سوالات و ابهامات شما هستند. در هر کجای ایران و خارج از ایران بدون محدودیت وقت رزرو نمایید و خدمات تخصصی دریافت کنید.

میانگین امتیازات مقاله 0 از ۵
از مجموع 0 رای
دیدگاهتان را بنویسید
لطفا به این مقاله امتیاز دهید