دعاوی مربوط به مطالبه وجه از جمله دعاوی است که در آن طلبکار (خواهان) مبلغی را از بدهکار (خوانده) طلب میکند و چنانچه به دلیل تاخیر در پرداخت توسط خوانده، خواهان متحمل خسارت و ضرر و زیاد شود، میتواند درخواست خسارت تاخیر تادیه نماید. خواهان باید بتواند استحقاق و خسارت را خود را محاکم قضایی اثبات نماید؛ اما جهت اثبات آن نیاز به طرح دعوای جداگانه نیست. مهمترین اقدام در وهله اول این است که دادخواست خود را تنظیم نمایید. نمونه دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه باید باید رعایت و نکات و ملزومات آن نوشته شود تا به عنوان یک نمونه دادخواست حقوقی پیگیری شود.
فرآیند رسیدگی دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه چیست؟
در این نوع دعاوی، خواهان مدعی است که مبلغی را به عنوان قرض به خوانده داده است؛ به رغم سپری شدن مدت قرض و بازپرداخت آن، خوانده از پرداخت خودداری نموده؛ لذا در دادگاه با ارائه سر رسید، شهادت شهود و سایر ادله معتبر، ادعای خود را اثبات کرده و از دادگاه مطالبه میکند که به درخواست او رسیدگی نماید. دادگاه با بررسی ادله استنادی خواهان، خوانده را فرا میخواند. یک اشتباه کوچک در تنظیم درخواست باعث طولانیتر شدن این فرآیند در محاکم دادگستری میشود. قبل از ارائه دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه، مشاوره حقوقی متنی دریافت نمایید. این فرآیند شامل مراحل ذیل است:
1.قراردادهای تجاری و اسناد مالی
2.ارزیابی مستندات و ادله طلبکار در جهت احراز طلب خویش
3.صدور رای دادگاه برای پرداخت وجه و اجرای تعهدات مالی با بررسی ادله و مستندات
4.اجرای سازوکارهای حفظ حقوق افراد و شرکتها در برابر عدم تعهدات مالی
نمونه دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه
شما میتوانید نمونه دادخواست مطالبه وجه و نمونه دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه را در سایت وکیل 24 در قالب فایل word و pdf به صورت رایگان دریافت نمایید، پرینت بگیرید و پس از تکمیل آن به همراه با سایر مدارک به محاکم دادگستری تحویل دهید. مفاد این دادخواست به شرح زیر میباشد:
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی
موضوع: دادخواست مطالبه وجه و خسارت تأخیر تأدیه
با سلام و اهداء تحیات الهی،
اینجانب ............... به موجب [سند عادی/چک/سفته/قرارداد] شماره [شماره سند] مورخ .............مبلغ ................ ریال به خوانده پرداخت نمودهام که مقرر بود در تاریخ ....................مسترد گردد. متأسفانه با وجود پیگیریهای مکرر، نامبرده تاکنون از پرداخت مبلغ مذکور خودداری نموده است.
با توجه به اینکه عدم پرداخت وجه باعث ورود ضرر و زیان به اینجانب گردیده، به استناد ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی و سایر مقررات مربوطه، از آن مقام محترم تقاضای صدور حکم بر موارد زیر را دارم:
1. محکومیت خوانده به پرداخت اصل مبلغ بدهی معادل [مبلغ بدهی] ریال.
2. محکومیت خوانده به پرداخت خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ سررسید تا زمان پرداخت کامل بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی.
3. محکومیت خوانده به پرداخت هزینه دادرسی و حقالوکاله وکیل (در صورت داشتن وکیل).
برای اطلاع بیشتر با وکلا وکیل 24 در ارتباط باشید.
شرایط مطالبه وجه و خسارت تادیه چیست؟
ممکن است بسیاری از افراد ندانند در صورت عدم انجام تعهدات مالی در زمان مقرر، علاوه بر مطالبه وجه متضمن خسارت تادیه میشوند. مشاورین وکیل 24 شما را در این زمینه راهنمایی میکنند. از جمله شرایط پرداخت خسارت تاخیر تادیه که قبل از تنظیم نمونه دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه باید مورد توجه قرار دهید عبارتست از:
- طلب باید از نوع وجه رایج کشور باشد.
- طلبکار باید حق خود را از بدهکار طلب کرده باشد.
- بدهکار باید توانایی مالی برای پرداخت وجه و خسارت داشته باشد.
- بدهکار با وجود تمکن مالی از پرداخت خودداری کرده باشد.
نتیجهگیری
افراد ممکن است به دلایل متعددی طلبکار شوند و برای اخذ طلب خود و خسارات عدم انجام تعهدات مالی به دادگاه مراجعه نمایند. اولین قدم جهت به جریان انداختن پرونده، ارائه نمونه دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه است که باید توسط مشاور حقوقی با تجربه در حوزه وصول مطالبات مالی تنظیم شده باشد. چرا که هر گونه اشتباه در طرح درخواست، فرآیند رسیدگی به پرونده را طولانیتر کرده و به تاخیر میاندازد. مشاورین حقوقی متعهد، متخصص و باتجربه وکیل 24 به صورت شبانه روزی در خدمت شما هستند، هر کجای دنیا که هستید بدون محدودیت از خدمات ما بهرهمند شوید.
سوالات متداول
ملاک و مبدا پرداخت خسارت تاخیر تادیه چیست؟
معمولا تاریخ ارسال اظهارنامه است.
منظور از سند عادی در مطالبه وچه چیست؟
هر نوع نوشتهای که بیانگر وجود طلب و بدهی است.