نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم

خسارت تاخیر تادیه مبلغی است که بابت تاخیر در پرداخت بدهی یا عدم انجام تعهدات مالی در موعد مقرر پرداخت می‌شود. این خسارت ممکن است به دلیل تاخیر در پرداخت دستمزد توسط کارفرما یا به تعویق انداختن پرداخت اجاره بها توسط مستاجر باشد. در هر صورت فرد طلبکار می‌تواند با ارائه نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم، مطالبه خسارت نماید. این درخواست باید براساس اصول و قواعد تدوین نمونه دادخواست حقوقی تنظیم و در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت گردد تا خسارات وارده جبران شود.

شرایط تنظیم دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم

نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم

تنظیم نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم به دلیل ماهیت حقوقی که دارد نیازمند آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به وصول مطالبات و تاخیر تادیه می‌باشد. چنانچه نمونه دادخواست مطالبه وجه و خسارت تاخیر تادیه براساس مفاد مندرج در آیین دادرسی نباشد رد شده و از وجاهت قانونی برخوردار نیست. براساس آنچه در ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی آمده است شرایط تعلق خسارت تاخیر تادیه عبارتست از:

  • طلبکار باید طلب خود را مطالبه کرده باشد. بهترین شیوه ارسال اظهارنامه است که می‌توانید آن را در دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم ضمیمه کنید.
  • طلب باید از نوع وجه رایج کشور باشد؛ لذا شما نمی‌توانید بابت عدم پرداخت ارز خارجی، یا تاخیر در دریافت محصولات صنعتی و مواد غذایی که خریداری نموده‌ا‌ید خسارت تاخیر تادیه مطالبه نمایید.
  • دادخواست خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم در مواردی است که بدهکار با وجود تمکن مالی از پرداخت بدهی خویش خودداری نموده باشد؛ پس از افرادی مثل تاجر ورشکسته یا افراد معسر در پرداخت مالی نمی‌توان مطالبه خسارت کرد.

 

نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم

دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم باید شرحی از مطالبه، اطلاعات هویتی خواهان و خوانده، قرارداد منعقد شده، شهادت شهود و سایر ادله و مدارک معتبر مبنی بر مطالبه وجه توسط طلبکار و عدم پرداخت آن توسط خوانده یا بدهکار باشد. مشاوره حقوقی آنلاین در تنظیم دادخواست به شما کمک می‌کند. ما در سایت وکیل 24 فایل نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم را به صورت رایگان در قالب word و pdf برای استفاده شما قرار داده‌ایم.

ریاست محترم اجرای احکام دادگاه عمومی حقوقی

نمونه دادخواست مطالبه خسارت تأخیر تأدیه پس از صدور حکم (مطابق قوانین ۱۴۰۳)

ریاست محترم اجرای احکام دادگاه عمومی حقوقی

با سلام و احترام،

اینجانب ................................... به موجب دادنامه شماره صادره از شعبه دادگاه که در تاریخ قطعی شده است، محکومٌ‌له دعوای مطالبه وجه علیه آقای/خانم می‌باشم.

طبق رأی صادره، خوانده مکلف به پرداخت مبلغ ریال بوده است، اما با وجود صدور اجراییه و سپری شدن مهلت قانونی، تاکنون از پرداخت بدهی خودداری کرده است. این تأخیر باعث ورود ضرر مالی به اینجانب شده است، زیرا ارزش پول در اثر تورم کاهش یافته و خوانده با تعلل در اجرای حکم، موجبات ضرر بیشتر را فراهم نموده است.

با توجه به اینکه طبق ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی، در دعاوی مالی که پرداخت وجه نقد موضوع حکم دادگاه است و محکومٌ‌علیه از پرداخت آن در مهلت مقرر خودداری کند، محکوم‌له حق دارد خسارت تأخیر تأدیه را بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی مطالبه کند، لذا از دادگاه محترم تقاضای رسیدگی و صدور حکم به شرح زیر را دارم:

خواسته:

  1. محاسبه و مطالبه خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ صدور اجراییه تا زمان اجرای کامل حکم، بر اساس شاخص تورم اعلامی بانک مرکزی
  2. الزام خوانده به پرداخت هزینه‌های دادرسی و حق‌الوکاله وکیل

دلایل و مستندات:

  1. دادنامه قطعی شماره (اثبات وجود دین و قطعیت حکم)
  2. رونوشت اجراییه صادره از اجرای احکام مدنی اثبات امتناع از پرداخت در مه
  3. استعلام نرخ تورم از بانک مرکزی جمهوری اسلامی
  4. نظریه کارشناسی (در صورت لزوم) جهت محاسبه میزان خسارت

نتیجه گیری

اگر بدهکار با وجود تمکن مالی از پرداخت بدهی خویش در زمان مقرر خودداری کند طلبکار می‌تواند با ارائه نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه بعد از صدور حکم، خسارت تاخیر تادیه دریافت نماید. براساس قانون آیین دادرسی شرایط تعلق خسارت تاخیر تادیه به خواهان این است که خوانده با وجود تمکن مالی از پرداخت بدهی خودداری نموده باشد. اگر در تنظیم دادخواست به مشکل برخوردید مشاورین و متخصصین مجموعه حقوقی وکیل 24 پاسخگوی سوالات و ابهامات شما هستند. هر کجای کشور و خارج از کشور که بودید وقت رزرو نمایید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات تخصصی دریافت کنید.