براساس قانون مدنی، ماده 1133، حق طلاق با مرد است؛ البته مانند گذشته نیست که مرد هر وقت بخواهد همسر خود را طلاق بدهد؛ بلکه باید متناسب با قوانین و مقررات باشد. در قدیم با مراجعه به دفترخانه میتوانستند طلاق خود را ثبت نمایند. این موضوع، با افزایش آمار طلاق در جامعه همراه بود. امروزه، اگر مردی درخواست طلاق داشته باشد، مانند سایر دعوی ابتدا باید دادخواست تنظیم نماید و گواهی عدم امکان سازش به طرفیت زوجه تنظیم نماید و در دادگاه قضایی مربوط ثبت کند. هدف قوانین حقوقی در حوزه خانواده، حفظ و استحکام خانواده است؛ لذا روند رسیدگی به این پروندهها طولانیتر و پیچیدهتر است. مهمترین مرحله، تنظیم نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد است که باید با رعایت مقررات و ملزومات حقوقی و براساس نمونه دادخواست حقوقی تنظیم گردد تا این فرآیند را تسریع ببخشد. باتوجه به حساسیت موضوعات خانواده، طولانی شدن بیجهت این فرآیند، پیامدهای زیادی به دنبال خواهد داشت.
دادخواست طلاق از طرف مرد چگونه است؟
دعاوی مربوط به طلاق یکی از شایعترین دعاوی در دادگاه خانواده است که مستلزم ارائه ادله کافی برای عدم امکان سازش میباشد. نمونه دادخواست طلاق به درخواست زوج، درخواستی مبنی بر عدم امکان سازش از سوی زوج است که به طرفیت زوجه تنظیم میگردد. با وجود اینکه مرد حق طلاق دارد( البته اگر در شرایط ضمن عقد، این حق را به همسر خود نداده باشد) اما بدین معنا نیست که نیازی به طی کردن فرآیند قانونی آن نیست. مشاوره حقوقی خانواده میتواند در تسریع این فرآیند شما را راهنمایی نماید. مرد متقاضی باید ابتدا در سامانه ثنا درخواست خود را ثبت نماید، اگر زن نیز در سامانه حساب کاربری داشته باشد ابلاغها به صورت الکترونیک خواهد بود. ادله طلاق از طرف مرد هر چه که باید باعث ممنوعیت زن از حقوق خود همچون مهریه، اجرتالمثل و... نمیشود؛ پس در تنظیم درخواست این موارد را مورد توجه قرار دهید.
نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد
در تدوین نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد باید مشخصات زوج و زوجه، ادله عدم امکان سازش، نحوه پرداخت حقوق مالی زوجه و موارد دیگر ذکر شود. در سایت وکیل 24، فایل فرم دادخواست طلاق از طرف مرد، به صورت رایگان در قالب word و pdf در اختیار شما میباشد. در صورت وجود سوال و ابهام در این زمینه و ثبت نمونه دادخواست طلاق توافقی با ما در ارتباط باشید. متن درخواست نیز به شرح زیر است:
خواهان : ...... مشخصات زوج ( شوهر ) خوانده : .......... مشخصات زوجه ( زن )
وکیل یا نماینده قانونی : ........ ( در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی و مشخصات وکیل نوشته می شود )
خواسته یا موضوع و بهای آن : تقاضای طلاق ( صدور گواهی عدم امکان سازش )
دلایل و منضمات دادخواست : 1 – فتوکپی مصدق عقدنامه
شرح دادخواست :
ریاست محترم دادگاه خانواده ....
با سلام
احترام به استحضار می رساند : با توجه به عقد نامه پیوستی اینجانب ...... ( خواهان ) و زوجه خانم ...... به تاریخ ........ با عقد دائم ازدواج نموده ایم . مدت ....... سال / ماه از زندگی مشترک می گذرد . حاصل زندگی .... فرزند ..... ساله می باشد ( هیچ فرزندی نداریم .) حال توجها به اختلاف و ناراحتی های پیش آمده و عدم امکان ادامه زندگی مشترک و سوء رفتار نامبرده به استناد ماده 1133 قانون قانون مدنی تقاضای رسیدگی و صدور حکم نامبرده را دارم .
شرایط : تقاضای صدور حکم به حضانت اینجانب .... برای فرزندم را دارم . از لحاظ مالی معسر بوده و تقاضای تقسیط مهریه زوجه ام را دارم . ( /مهریه را یکجا پرداخت می کنم ) اجرت المثل کاری همسرم را تا روز طلاق با تعیین مبلغ از طرف دادگاه به صورت یکجا می پردازم .
نتیجه
در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مرد حق طلاق دارد، مگر اینکه در شروط ضمن عقد این حق را به همسر خود داده باشد؛ اما مرد نمیتواند بدون ادله معتبر درخواست جدایی خود را در محاکم قضایی مطرح نماید. برای دریافت گواهی عدم امکان سازش باید براساس فرآیند طلاق از طرف زوج، در جلسات مشاوره شرکت نمایند و حق و حقوق زوجه مورد توجه قرار بگیرد. تنظیم نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد، اولین مرحله برای به جریان انداختن پرونده در دادگاه خانواده میباشد. چنانچه در تنظیم دادخواست دچار مشکل شدید و به راهنمایی و دریافت مشاوره حقوقی متنی نیاز دارید، مشاورین متخصص، متعهد و با تجربه وکیل 24 به صورت شبانه روز پاسخگوی سوالات و ابهامات شما هستند، بدون محدودیت وقت رزرو نمایید و خدمات تخصصی دریافت کنید.
سوالات متداول
مرد در چه صورت میتواند همسر خود را طلاق بدهد؟
رعایت قوانین و مقررات مذکور در قانون و پرداخت کامل حقوق زوجه
آیا در عقد موقت مرد حق طلاق دارد؟
حق طلاق فقط در عقد دائم میباشد.