نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426

براساس ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی، اعاده دادرسی فرصتی برای اعتراض نسبت به حکم قطعی دادگاه می‌باشد. این لایحه در راستای تامین عدالت و جلوگیری از خطاهای احتمالی در صدور رای و کشف ادله معتبر جدید جهت تغییر در احکام صادره می‌باشد. در طی این فرآیند فرد ذی‌النفع می‌تواند درخواست نماید که رای دادگاه مورد بازبینی قرار بگیرد. این نوع درخواست تنها در موارد خاص و استثنایی مطرح می‌شود  و نباید با تجدیدنظر و فرجام‌خواهی اشتباه گرفته نشود. در وهله اول باید نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426 را براساس قوانین و ملزومات نمونه دادخواست حقوقی تنظیم نمایید. معمولا پس از صدو حکم مدت زمان معینی برای اعتراض در نظر گرفته می‌شود که فرصتی مغتنم در چهت ثبت اعتراض و ارائه دلایل جدید در محکمه قضایی می‌باشد. اگر دادخواست شما به درستی تدوین نشود، ممکن است این فرصت را از دست بدهید.

 

چگونه نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426 را تنظیم نماییم؟

نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426

نمونه دادخواست اعاده دادرسی بند 7 ماده 426 از آن جهت است که پس از صدور حکم اسناد و مداراکی جهت حقانیت درخواست کننده اعاده، به دست آمده است و این درخواست در جهت تغییر حکم دادگاه ارائه می‌شود. معمولا این اسناد و ادله در جریان دادرسی در دسترس دادگاه نبوده وپس از آن کشف شده است. براساس ماده 429 آیین دادرسی مدنی، مهلت اعاده دادرسی برای افراد ساکن در کشور 20 روز و برای افردا مقیم خارج از کشور حدود دو ماه در نظر گرفته شده است. از جمله شرایط لازم برای تنظیم نمونه دادخواست اعاده دادرسی حقوقی عبارتست از:

  • اعاده دادرسی تنها درمورد حکم صادره قطعی امکان‌پذیر می‌باشد.
  • از مهلت قانونی اعاده دادرسی نگذشته باشد.
  • دلایل و مستندات کافی برای توجیه درخواست خود ارائه دهید.

نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426        

درخواست اعاده دادرسی ابزاری برای اعتراض به حکم صادره قطعی دادگاه می‌باشد که فرصتی برای تحقق کامل عدالت در اجرای احکام و ارائه ادله مکتوم به دادگاه می‌باشد. باتوجه به مهلت زمان محدودی که برای ارائه درخواست وجود دارد. نحوه و شرایط تنظیم این دادخواست از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. فایل رایگان نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426 به صورت word  و pdf در سایت وکیل 24 در دسترس شما می‌باشد. متن درخواست به شرح زیر است:

ریاست محترم دادگاه صادرکننده رأی قطعی

با سلام و اهداء تحیات الهی،

اینجانب [نام و نام خانوادگی خواهان] فرزند [نام پدر] به شماره ملی [شماره ملی]، به استناد ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی، تقاضای اعاده دادرسی نسبت به دادنامه شماره [شماره دادنامه] صادره در تاریخ [تاریخ صدور] توسط آن مرجع محترم را دارم. دلایل و مستندات این درخواست به شرح ذیل تقدیم می‌گردد:

 

۱. مشخصات پرونده و حکم مورد اعتراض

پرونده به شماره ...... منتهی به صدور دادنامه شماره .............. گردیده و در تاریخ ................به اینجانب ابلاغ شده است.

 

۲. دلایل درخواست اعاده دادرسی

با توجه به مفاد ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی، اینجانب به استناد [بند مربوطه از ماده ۴۲۶، مانند کشف مدارک جدید، تعارض در احکام، جعل مستندات و غیره] تقاضای اعاده دادرسی دارم. جزئیات دلایل به شرح زیر ارائه می‌شود:

  • شرح مستندات جدیدی که کشف شده و در زمان دادرسی قبلی در دسترس نبوده است.
  • توضیح تعارض موجود میان رأی صادره و سایر آرای معتبر قضایی
  • اثبات جعلی بودن مدارک مورد استناد دادگاه در حکم قبلی
  • ذکر سایر موارد مشمول اعاده دادرسی مطابق ماده ۴۲۶

۳. مستندات پیوست

به‌منظور اثبات ادعا، مستندات زیر تقدیم دادگاه محترم می‌گردد:

۱. تصویر مصدق دادنامه مورد اعتراض

۲. مدارک جدید کشف‌شده یا اسناد اثبات جعل

۳. سایر مستندات قانونی و مرتبط

۴. خواسته

نظر به موارد فوق، با استناد به ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی، تقاضای پذیرش اعاده دادرسی، نقض دادنامه معترض‌عنه و صدور حکم شایسته را از محضر دادگاه محترم دارم.

 برای اطلاع بیشتر با وکلا وکیل 24 در ارتباط باشید.

نتیجه

قانون آیین دادرسی مدنی فرصتی برای اعتراض به حکم قطعی دادگاه می‌باشد که با ابزارهای دیگر اعتراض مانند تجدیدنظر و فرجام خواهی متفاوت می‌باشد. شما نمونه دادخواست خود را در مدت زمان تعیین شده از سوی قانون به دادگاه ارائه دهید. نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426 باید براساس قوانین و ملزومات حقوقی تدوین گردد و ادله معتبر جهت تغییر در حکم را دربربگیرد. اگر شما هم از در تنظیم دادخواست خود به مشکل برخورده‌اید، می‌توانید با مشاورین حقوقی وکیل 24 تماس بگیرید. متخصصین مجموعه در سریع‌ترین زمان ممکن به سوالات و ابهامات شما پاسخ می‌دهند. بدون محدودیت وقت رزرو نمایید و خدمات تخصصی دریافت نمایید.

 

سوالات متداول

دادخواست اعاده دادرسی در کدام مرجع قضایی مطرح می‌شود؟

با توجه به نوع جرم و حکم صادره متغیر می‌باشد.

انواع اعاده دادرسی کدامند؟

اعاده دادرسی حقوقی- اعاده دادرسی کیفری