وکیل قرارداد ملکی وکیل دادگستری بدوی است که در کلیه امور مربوط به اموال تخصص و تخصص خاصی دارد. وکیل املاک متخصص در کلیه زمینه های مربوط به دعاوی ملکی. یک وکیل قرارداد ملکی دانش و تجربه زیادی دارد، به همین دلیل وقتی مسائل ملکی دارید که بحث های بسیار گسترده ای دارد، خیلی بهتر است در این زمینه با یک وکیل قرارداد های ملکی مشورت کنید.
دلیل این امر این است که میزان و انواع دعاوی ملکی شامل دعاوی قضایی، کیفری و ثبتی میشود. این باعث میشود از ابتدا و گاهاً نیمه راه با شکست مواجه شویم و در کنار اینکه نتوانیم به حق مسلم خود برسیم، هزینه های پرونده ها را نیز متقبل شویم و… شاید بهتر است با یک وکیل متخصص در املاک مشورت کنیم. در این مسیر تا بتوانیم بهترین تصمیم را در برابر مشکل پیش آمده اتخاذ کنیم.
ویژگی وکیل قرارداد های ملکی چیست؟
یک وکیل متخصص در حوزه ملک و املاک باید به تمام آیین و قوانین مربوط به املاک اشراف کامل داشته باشد. داشتن تخصص فراوان یکی از ویژگی های بارز یک وکیل ملکی است، زیرا تجربه و تخصص باعث میشود که درصد موفقیت بیشتری در محاکم دادگستری داشته باشد.
همانطور که بیان شد با توجه به گستردگی دعاوی ملکی، وکیل ملکی متخصص بایستی از پیچیدگی های موضوعات مربوط به این پرونده ها اطلاعات لازم را داشته باشد تا بتواند به درستی از حق و حقوق موکل خود دفاع کرد. یکی از ویژگی ها وکیل ملکی داشتن اشرافیت کامل به آیین نامه و قوانین مربوط به املاک و مستقلات، است. وکیل قرارداد های ملکی تمام جوانب موضوع دعوا را سنجیده و بر حسب مصلحت موکل خویش به دفاع از وی میپردازد.
علاوه بر این موارد وکیل متخصص دعاوی ملکی خبره و با تجربه که دانش و اطلاعات کافی در زمینه وکالت دارند میتواند در زمینه های مختلف به موکلین خود مشاوره حقوقی ملکی تخصصی دهد و موکل خود را با تمام جوانب پرونده مطلع نماید.
دسته بندی مشکلات ملکی
معمولا مشکلات دعاوی ملکی به سه دسته زیر تقسیم میشود:
- دعاوی ملکی کیفری
- دعاوی حقوقی ملکی
- دعاوی ملکی ثبتی
هر سه دسته از دعاوی فوق، به اموال غیر منقول مانند املاک و مستغلات مربوط میشود. هر کدام از دسته ها نیازمند تخصص لازم در زمینه خودش میباشد. به طوری که کوچکترین اشتباه موجب ایجاد هزینه های بالای اقتصادی یا ورود ضرر بسیار زیادی میشود.
دعاوی ملکی کیفری
دعاوی ملکی کیفری هنگامی حادث میشود که یکی از طرفین دعوا، با سوء نیت عملی مجرمانه نسبت به ملک دیگری مرتکب شود. برای مثال:
خرید و فروش مال غیر:
- انتقال دادن اموال غیر به دیگران
- جعل سند
- کلاهبرداری در سند زدن ملک
- خیانت در امانت
دعاوی ملکی حقوقی
دعاوی ملکی حقوقی در هنگام نقض عهد یا سهل انگاری از سوی هر یک از طرفین در انجام تکالیف مقرر در قرارداد رخ میدهد بدون اینکه عنصر مجرمانه ای دخیل باشد. برای مثال:
- فک رهن
- فسخ قرارداد ملکی
- اجبار کردن برای تحویل ملک
- تنظیم کردن سند
دعاوی ملکی ثبتی
دعاوی ملکی ثبتی در هنگام نقض یا عدم رعایت هر گونه قانون ثبت املاک و اعتراض یکی از طرفین رخ خواهد داد. برای مثال:
- ابطال سند رسمی
- ابطال سند مالکیت معارض
- افراز ملک
این دعاوی برای زمانی است که در روند خرید و فروش یا نقل و انتقال سند در مفاد سند یا پروسه انتقال آن مشکل یا اشتباهی پیش آمده باشد.
جمع بندی
این مشکلات هنگامی مطرح میشود که پس از خرید و یا انتقال سند، یا در زمان خرید و بررسی سند، ایرادی در مفاد سند و یا روندکار به وجود آید. در موارد متعددی دعاوی ثبتی ملکی به علت های مختلف که ناشی از سهل انگاری و شتاب زدگی مالک به منظور خرید و فروش ملک است، حاصل میشود و مشکلات و خسارت های زیادی را برای طرفین مرتبط با ملک مربوطه به وجود می آورد. بنابراین توصیه میشود که در خصوص ابعاد حقوقی معاملات ملکی و شرایط مرتبط با موضوع ملکی از تجارب متخصصان علم حقوق و صاحب نظران متعهد و مجرب حوزه املاک استفاده نمایید تا از بروز مشکلات و دعاوی ملکی احتمالی جلوگیری به عمل آورده شود. اگر شما بدنبال یک وکیل متخصص امور ملکی در تهران هستید. برای دریافت مشاوره در امور ملکی با شماره 09123897066 (وکیل رضا حسن زاده) تماس حاصل فرمایید.