قرارداد پیمانکاری به این صورت است که یک کارفرما برای اجرای پروژه های خود با توجه به گسترده بودن پروژه ها و بخش های مختلفی که اجرای یک پروژه را شامل میشود، نیاز به پیمانکاران متخصص پیدا میکند، مانند پیمانکار اجرای زیرسازی، پیمانکار اجرای اسکلت ساختمان و غیره، برای اجرای این خدمات به سراغ پیمانکاران مختلف رفته و در ادامه اقدام به تنظیم قراردادهای پیمانکاری مینمایند. تا به اینجای شاید تفاوت این قراردادها با سایر قراردادهایی که در زمینه های مختلف بین افراد برقرار میشود وجود نداشته باشد، اما تفاوتی که بین این قراردادها و سایر قراردادهای عمومی وجود دارد در این است که، قرارداد پیمانکاری علاوه بر اینکه از قوانین عام کشور پیروی میکند از جمله قانون مدنی، باید شرایط عمومی پیمان را به عنوان مقررات حاکم بر قراردادهای پیمانکاری در بر گیرد. در نتیجه باید به شرایط اساسی که در قانون مدنی در رابطه با قراردادها مطرح شده است توجه نمایید.
آشنایی با انواع قرارداد پیمانکاری
یک قرارداد پیمانکاری باید مطابق با قوانین کشور بین طرفین به امضا برسد و این قراردادها در انواع مختلفی از جمله قرارداد پیمانی مقطوع، امانی و قرارداد بر اساس مواد و دستمزد وجود دارند که بسته به نوع کار بین کارفرما و پیمانکار منعقد می شوند.
قبل از تنظیم یک قرار داد پیمانی، باید کارهای لازم را انجام دهید از جمله :
- مشخص شدن دقیق طرفین قرارداد که شامل کارفرما و پیمانکارمیباشد
- همچنین شفاف سازی رابطه کاری بین آن ها انجام شود
- ماهیت فعالیت و یا خدمت موضوع قرارداد باید کاملا مشخص و واضح باشد.
به عبارتی خدماتی که پیمانکار قرار است ارائه دهد و همچنین کارهایی که کارفرما انتظار انجام آنها را از طرف پیمانکار دارد، باید به طورجامع ومفصل در قرارداد توضیح و شرح داده شود تا هیچ جای ابهام و شک و شبه ای باقی نگذارد.
تنظیم قرارداد پیمان کاری، کار ساده ای نیست ولی برخی بر این باورند که کار ساده ای است غافل از اینکه در تنظیم این نوع قرارداد مهم باید دقت و توجه بسیاری داشت زیرا که کوچکترین اشتباهی درقرارداداز جمله اعداد و ارقام و یا آدرس و نام ها می تواند منجر به فسخ قرارداد و یا دعواهای بین پیمانکار و کارفرما گردد.
مواردی که معمولا در یک نمونه قرارداد پیمان کاری استفاده میشود، شامل :
- موضوع
- مدت و مبلغ پیمان یا قرارداد
- مشخصات طرفین قرارداد
- زمان پایان قرارداد
- تعهدات طرفین
- همچنین فسخ قرارداد که باید با دقت فراوان تکمیل، خوانده و امضا شود تا مشکلی پیش نیاید.
قرارداد پیمانکاری مقطوع
در تنظیم این نوع قرارداد در روش اول، پیمانکار، کل عملیات موضوع قرارداد یا پیمان را در ازای دریافت مبلغی به طور تمام و کمال انجام می دهد و در روش دوم، پیمانکار برای انجام هر واحد کاری (مثلا در مورد قراردادهای ساختمانی برای هر یک متر مربع) مبلغ تعیین شده ای را دریافت و کار و موضوع عملیات قرارداد را انجام می دهد.
قرارداد پیمانکاری امانی
در قراردادهای پیمانکاری به صورت امانی، کارفرما تمامی مخارج تعیین شده در پیمان را به پیمانکار می دهد و حقوق پیمانکار در ازای خدماتی که ارائه می دهد، به او پرداخت خواهد شد، خدماتی از قبیل ساخت تجهیزات، مدیریت و بسیاری موارد دیگر.
قرارداد پیمانکاری ساختمانی
وقتی میخواهید قرارداد پیمانکاری ساختمانی تنظیم کنید باید ابتدا طرفین قرارداد به طور دقیق تعیین شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملا بیان شود. طرفین قرارداد ممکن است اشخاص حقیقی و یا حقوقی باشند که حضور نمایندگان قانونی اشخاص حقوقی ضرورت دارد. طرفین قرارداد باید مدارک احراز هویت یکدیگر را کنترل کنند و توصیه میشود حتما یک نسخه کپی از آن برای خود نگه دارند. اگر یکی از طرفین قرارداد (یا هردو طرف) شخص حقوقی باشد، کنترل مدارک (مدارک نمایندگی و حدود اختیارات وی) اهمیت بسیار بالاتری دارد.
برای دانلود فایل word برای دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری کلیک کنید.
برای دانلود فایل pdf برای دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری کلیک کنید.
برای دانلود فایل word برای دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری کلیک کنید.
برای دانلود فایل pdf برای دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری کلیک کنید.
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح کلیک کنید.
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری نازک کاری ساختمان
برای دانلود فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری نازک کاری ساختمان
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری سفت کاری ساختمان
برای دانلود فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری سفت کاری ساختمان
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری دست دوم
برای دانلود فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری دست دوم
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری طراحی و اجرای دکوراسیون
برای دانلود فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری طراحی و اجرای دکوراسیون
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاري سهامی
برای دانلود فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاري سهامی
قرارداد بازسازی ساختمان ، از انواع قراردادهای پیمان کاری در زمینه ساخت و ساز است. بازسازی و تعمیرات ساختمان از مواردی است که امروزه، زیاد مورد توجه قرار میگیرد. ساخت و ساز بسیار هزینهبر و زمانبر است. در مقایسه با هزینهها و زمان لازم برای ساخت مجدد ساختمان، بازسازی خانه که به دست پیمانکار بازسازی ساختمان انجام شود، بسیار معقولتر و کم هزینهتر میباشد. همچنین زمان مورد نیاز برای بازسازی بسیار کمتر از زمان ساخت و ساز است.
قرارداد پیمانکاری با شخص حقیقی
قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که طبق آن کارفرما، انجام عملی با شرایط مشخص و در مقابل وجه معین شده، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی که پیمانکار نامیده میشود واگذار مینماید. موضوع قرارداد پیمانکاری نیز متعدد است، امکان دارد ایجاد ساختمان، حمل و نقل و یا تهیه و تدارک کالا باشد.
برای دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری حقیقی کلیک کنید.
قرارداد پیمانکاری با کارخانجات
بسیاری از فعالیتهایی که امروزه که با آنها سر و کار داریم در قالب قرارداد پیمانکاری اجرا میشود. این فعالیتها که در بخشهای مختلفی همچون کشاورزی، خدماتی، ساختمانی و… به اجرا در میایند، به واسطهی اصول و قواعد قرارداد پیمانکاری مدیریت میشوند. قرارداد پیمانکاری که بر اساس آن کارفرما مجموعهای از اقدامات را تحت قواعد خاص به یک شخص حقیقی یا حقوقی به عنوان پیمانکار واگذار میکند،یکی از رایج ترین و مهمترین قراردادهای امروزه است. طرفین قرارداد پیمانکاری میتواند شخص حقوقی (شرکتها) و یا شخص حقیقی باشد. قرارداد پیمانکاری شرکت، قراردادی است که در آن، یک طرف یا دو طرف شخص حقوقی است، به این ترتیب که کارفرما یک شرکت است و برای انجام برخی قسمتهای پروژهاش قرارداد پیمانکاری را تنظیم میکند. قرارداد پیمانکاری شرکت نیز همانند سایر قراردادهای پیمانکاری، قواعد عمومی و اختصاصی خاص خود را دارد، که چنانچه طرفین قرارداد بدون توجه به آنها قرارداد را تنظیم کنند، ادامهی فعالیت و اجرای پروژه دچار مشکل خواهد شد و در نهایت نتیجهی مورد نظر را به همراه نخواهد داشت.
قرارداد پیمانکاری شهرداری و ارگان های دولتی
شهرداری از نهادهای عمومی غیر دولتی محسوب میگردد که در فهرست قانون نهادهای عمومی غیردولتی ذکر شده است. نهادهای عمومی غیر دولتی نهادهایی میباشد که وابسته به دولت نمیباشند اما عهده دار انجام قسمتی از امور و خدمات عمومی میباشند.بودجه شهرداری ها از طریق درآمدهای حاصله خود شهرداری ها از جمله عوارض تحصیل میگردد اما دولت نیز سالانه در ردیف بودجه اعتباراتی را جهت طرح های عمرانی شهرداری ها در نظر میگیرد. هنگام انعقاد قرارداد با شهرداری باید این موضوع را درنظر بگیریم که طرف قرارداد یک وجهه عمومی دارد و به عبارتی اکثر موارد قرارداد را به طرف قرارداد تحمیل می نماید. اما طرف قرارداد با شهرداری نیز اختیاراتی را علی الخصوص از بعد مالی دارا میباشد که نیازمند یک کار تخصصی و افرادو وکلای متخصص این حوزه میباشد. ما در وکیل 24 آماده هرگونه مشاوره درباره قرارداد شهرداری هستیم. برای دریافت مشاوره با شماره 09123897066 تماس حاصل فرمایید.
دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری شهرداری و ارگان های دولتی
نمونه قرارداد پیمانکاری برق
انعقاد قرارداد پیمانکاری برق صنعتی اولین و مهمترین گامی است که کارفرما در ایجاد ارتباط با پیمانکار باید انجام دهد زیرا یکی از مهمترین بخشهای هر ساختمان تجاری، اداری و تولیدی، برق آن ساختمان است. تنظیم سیستمهای روشنایی هوشمند، رساندن برق به قسمتهای مختلف ساختمان، تهیه سیستمهای الکتریکی ضد سرقت، وصل برق ماشینهای صنعتی یا رایانههای هوشمند از جمله اقداماتی است که در برق کاری صنعتی صورت میگیرد. حساس بودن این کار باعث شده اهمیت زیادی برای کارفرمایان داشته باشد. یک سیستم برق رسانی معیوب هم ممکن است باعث خسارتهای جبران ناپذیری در دستگاههای موجود در ساختمان شود هم در فعالیت روزانه افراد در آن مرکز اختلال ایجاد کند.
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری برق
برای دانلود فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری برق
برای دانلود فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری برق صنعتی
برای دانلود فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری برق صنعتی
جمع بندی
ما در این مقاله در مورد انواع قرارداد های پیمانکاری و کار هایی که قبل از قرارداد صحبت کرده ایم. پیشنهاد ما به شما این است که قبل از بستن هرگونه قرارداد پیمانکاری حتما با یک وکیل متخصص صحبت کنید. ما در گروه وکیل 24 در تلاشیم تا بهترین مشاوره و در کمترین زمان را برای شما به ارمغان بیاوریم. برای دریافت مشاوره با شماره 09123897066 تماس حاصل فرمایید.