مجازات تهدید به مرگ

مجازات تهدید به مرگ چیست؟
براسای قوانین جمهوری اسلامی ایران، جرم مجازات تهدید به مرگ در ماده 669 قانون مجازات اسلامی به عنوان یکی از جرایم علیه امنیت داخلی کشور، تحت قوانین جرایم رایانهای و اینترنتی مطرح شده است. براین اساس، هرگونه تهدیدی اعم از تهدید به قتل، آزار جسمی یا روانی، توهین و... که باعث ایجاد وحشت و ترس در فرد تهدید شونده گردد، فارغ از اینکه به مرحله عمل رسیده باشد یا نه، جرم تلقی میشود. مجازات و حکم تهدید به مرگ براساس موارد مختلفی تعیین میشود و اثبات جرم تهدید به مرگ ضروری میباشد. مدعی باید شواهد و مدارک مستدل مبنی بر مورد تهدید قرار گرفتن به دادگاه ارائه دهد. در دنیای کنونی، شبکههای اجتماعی نیز به عنوان یکی از ابزارهای تهدید تبدیل شدهاند و مجازات آن نیز در قانون مجازات اسلامی پیشبینی شده است و با محدودیتهایی مانند بستن حساب کاربری همراه است.
عناصر جرم تهدید به مرگ چیست؟
عناصر جرم تهدید به مرگ چیست؟
براساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید. اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
بنابراین، عناصر مادی این جرم بسیار گسترده میباشد و شامل هرگونه لفظ، فعل و عملی است به به صورت مستقیم یا غیرمستقیم فردی را تهدید به مرگ نماید. این تهدید ممکن است به صورت حضوری، تلفنی، پیامکی و یا از طریق پست و استوری در شبکههای اجتماعی انجام شود. اینکه تهدید به مرگ چه جرمی دارد؟ براساس عناصر و پیامدهای آن متفاوت است. مهمترین نکته در این موضوع ترس و وحشتی میباشد که در فرد تهدیدشده ایجاد شده است. عنصر معنوی جرم تهدید به مرگ، قصد و نیت فرد تهدیدکننده است. جهت تحقق این عنصر، فرد باید به قصد ایجاد رعب و وحشت چنین تهدیدی را انجام داده باشد. مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما در این باره پاسخ میدهد.
جرم تهدید به مرگ تلفنی
تهدید بدین معناست که فردی، دیگری را نسبت به آسیب رساندن به جان، مال و آبرو بترساند و این امر منجربه ترس و وحشت و عدم امنیت روانی گردد. ابزار این تهدید ممکن است تهدید چهرهبهچهره، تماس تلفنی، پیامکی و یا شبکههای اجتماعی باشد. جرم تهدید به مرگ تلفنی دارای مجازات است و از جرایم قانون حقوق میباشد و فرد تهدیدکننده به سختی مجازات میشود. افراد پشت تلفن سخنانی را بر زبان میآورند که در ملاقاتهای حضوری از بیان کردن آنها اجتناب میکنند. درصورتی که این تهدیدها میتواند پیامدهای سختی به دنبال داشته باشد. در صورت احراز و اثبات جرم تهدید به مرگ در فضای مجازی مجرم مجازات شده و باتوجه به نوع تهدید، شکایت مدعی و آسیبهای وارده قوانین حبس تعزیری و شلاق اجرا میگردد.
مجازات تهدید لفظی
کلمات بار دارند و میتوانند ساعتها و روزها آرامش و امنیت افراد را سلب نمایند. شاید در ظاهر شما فقط عصبانیت خود را تخلیه نموده و از فرد زهر چشم گرفته باشید؛ اما الفاظ تهدیدکننده میتواند شما را توی دردسر بیندازد و مجازات تهدید به مرگ را به دنبال داشته باشد. مجازات چنین فردی، تحمل یک تا 74 ضربه شلاق تعزیری و دو ماه تا دو سال حبس است که با توجه به شرایط امکان دارد از یک ماه تا یک سال کاهش مییابد. رایجترین نوع تهدید به مرگ، تهدید لفظی است که دو نفر امکان دارد در دعوا یکدیگر را تهدید نمایند. مشاوره حقوقی کیفری در اثبات تهدید به شما کمک میکند.
جرم پیامک تهدید به مرگ
جرم تهدید به مرگ چیست؟ ممکن است دو نفر با یگدیگر مشکل داشته باشند و درگیر دعوای لفظی و تلفنی شوند و سپس از طریق پیامک تهدید به مرگ نمایند. قوانین کیفری ایران مجازات سختی را برای این نوع جرایم در نظر گرفته است تا از حریم خصوصی و امنیت روح و روان افراد صیانت نماید. جرم پیامک تهدید به مرگ، براساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی پیشبینی شده است که با شکایت و پیگیری مدعی، حساب شخص مسدود و فرد تا مدت زمان معینی از اینترنت محروم میشود. در این نوع جرم پیامکها به عنوان سند اثبات جرم میباشند. این مجازات علاوه بر مجازات حبس تعزیری و ضربه شلاق است که در حکم تهدید به مرگ مشخص میگردد. مقاله مجازات جرم بغی چیست را در وکیل 24 بخوانید.
نحوه اثبات جرم تهدید به مرگ
در مجازات تهدید به مرگ مهمترین مسئله نحوه اثبات آن میباشد که راه بسیاری برای آن وجود دارد. براساس قانون مجازات اسلامی روشهای اثبات آن عبارتست از:
اقرار متهم
یکی از راههای اثبات جرم تهدید به مرگ، اقرار متهم میباشد که به معنای اقرار و اعتراف به ارتکاب آن نزد مقام قضایی است. براساس قانون مجازات اسلامی، چنانچه متهم یکبار اعتراف نماید که عمل تهدید را انجام داده است، جرم او اثبات شده و باتوجه به قانون، مجازات تهدید به مرگ اجرا میشود. اگر سوال و ابهامی در این زمینه دارید با مشاورین حقوقی وکیل 24 تماس حاصل نمایید.
شهادت شهود
براساس ماده 199 قانون مجازات اسلامی، یکی از شیوههای اثبات جرم تهدید به مرگ، شهادت شهود میباشد که نیازمند وجود دو شاهد مرد است. این شیوه، چنانچه تهدید در محیط عمومی مانند محل کار، خیابان، کوچه، بازار و... صورت گرفته باشد، شخصی غیر از شاکی و متهم پرونده کیفری که از وقوع جرم آگاهی دارد در دادگاه حاضر میشود و در حضور قاضی علیه متهم شهادت میدهد. در این صورت نیز جرم احراز شده و قانون اجرا میشود.
علم قاضی
شناخت قاضی از پرونده و استنباط او از دعوی حائز اهمیت میباشد؛ لذا علم قاضی یکی دیگر از راههای اثبات جرم است که بسیاری از افراد از آن آگاهی ندارند. براساس قانون مجازات اسلامی درمورد اینکه تهدید به مرگ جرمش چیست و چگونه اثبات میشود؟ چنانچه قاضی با توجه به مستندات و شواهد موجودی که نز وی مطرح میگردد از تهدید به مرگ اطمینان حاصل نماید، میتواند باتوجه به قانون حکم تهدید به مرگ را صادر نماید.
نحوه شکایت و رسیدگی به تهدید به مرگ
تهدید به مرگ چه جرمی دارد؟ جرم تهدید به مرگ نیازمند رسیدگی در دادگاه میباشد تا حکم تهدید به مرگ صادرگردد. در اولین مرحله جهت رسیدگی به دعوی، فرد باید از طریق تنظیم دادخواست اقامه دعوی نماید. جهت شکایت شخص مورد تهدید یا بستگانش با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات التکرونیک قضایی، درخواست خود را در سامانه ثنا ثبت میکنند. دادخواست باید شامل اسناد مدارکی باشد که به صورت مستدل ارتکاب جرام را اثبات نمایند و مجازات تهدید به مرگ برای قاضی احراز گردد. مدارکی که باید ضمیمه شوائیه شوند عبارتند از: شناسنامه، کارت ملی، اسناد و مدارک مستدل و اطلاعات خواهان و خوانده است. پس از از ثبت درخواست، پرونده در دادسرا تشکیل میشود و در صورت احراز جرم، به دادگاه کیفری ارجاع داده میگردد. در دادگاه، پس از بررسی ادله و مدارک، چنانچه جرم اثبات شود، حکم مجازات تهدید به مرگ را صادر میکنند. اگر میخواهید بدانید جرم فحش ناموسی چیست؟ سایر مقالات سایت را مطالعه کنید.
نتیجهگیری
تهدید به مرگ جرمی است که به موجب آن شخصی دیگری را نسبت به آسیب رساندن و قتل خود یا بستگانش میترساند. این جرم علاوه بر به خطر انداختن تمامیت جسمانی با پیامدهای روانی و اجتماعی بسیاری همراه است که در صدور حکم مجازات تهدید به مرگ مورد توجه قرار میگیرد. البته این جرم در حالتی احراز میشود که اثبات شود و نامشروع باشد (مثلا اینکه به فردی بگوییم اگر دیه را نپردازی قصاص میشوی، یک قانون است). اگر شما هم مورد تهدید قرار گرفته و به دنبال تنظیم دادخواست و اثبات ادعای خود هستید، مشاورین حقوقی وکیل 24 به صورت شبانه روز در کنار شما هستند. هر کجای ایران و خارج از ایران میباشید، بدون محدودیت وقت رزرو نمایید و خدمات تخصصی دریافت کنید.