برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟

۲ ماه پیش
احتمالا شما هم در قدم اول اطلاعاتتان درباره مراحل طلاق و حقوق قانونیتان کافی نیست؛ از این رو با سوالاتی همچون برای درخواست طلاق باید کجا رفت یا برای طلاق از کجا باید اقدام کرد یا موارد این چنینی مواجه می‌شوید. برای درخواست طلاق در قدم اول بهتر است با وکیل خانواده تهران مشورت داشته باشید. در گذشته برای طرح دعوای طلاق مستقیما به دادگاه مراجعه می‌کردند، اما الان روش کار فرق دارد. به همین دلیل در ادامه سوال اصلی این مقاله یعنی برای درخواست طلاق باید کجا رفت می‌پردازیم و در بخش‌های بعدی روش درخواست، روند کار، روش پیگیری و... را شرح می‌دهیم. اگر شما هم به دنبال پاسخ این دسته از سوالات هستید یا می‌خواهید اطلاعاتتان را درباره پروسه طلاق تکمیل کنید، با ما همراه باشید.

برای درخواست طلاق کجا باید رفت؟

طلاق یکی از مهم‌ترین روش‌های انحلال عقد نکاح به حساب می‌آید که به معنی جدا شدن زن و شوهر از یکدیگر است. این امر را بر اساس قانون مدنی می‌توان به روش‌های مختلفی از جمله طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی انجام داد؛ هر کدام از این انواع طلاق دارای احکام و شرایط خاص خود هستند که بعضا برای هر کدام باید مراحل و نحوه رسیدگی متفاوتی را طی کرد.
اما چیزی که در رابطه با دعوی طلاق مهم تلقی می‌شود، کسب حکم یا اجازه قانونی دادگاه برای ثبت قانونی طلاق زوجین است. برخلاف گذشته که بعضا آقایان برای طلاق همسر خود بدون مراجعه به دادگاه در دفترخانه این کار را انجام می‌دادند، امروزه باید مراحل قانونی طی شود. با این حال ممکن است سوالاتی نظیر برای طلاق کجا باید رفت یا حتی برای طلاق توافقی کجا باید رفت پیش بیاید.
لازم به ذکر است که در حال حاضر جهت اقامه دعوا در دادگاه از جمله دعوای طلاق، باید دادخواست تنظیم شود. متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی، دادخواست طلاق را طرح و مستندات و مدارک مورد نیاز را به آن ضمیمه کند. لذا توصیه می‌شود که در گام اول با کمک وکیل طلاق در تهران دادخواست طلاق خود را ثبت کنید، سپس منتظر ابلاغیه باشید.

چگونه باید درخواست طلاق بدهیم؟

برای درخواست طلاق کجا باید رفت؟

از آن جایی که اخیرا ثبت درخواست طلاق و رسیدگی به پرونده‌های طلاق از طریق دادگاه خانواده، همچون سایر کار‌های اداری به شکل الکترونیکی انجام می‌شود؛ پس در پاسخ به سوال برای درخواست طلاق باید کجا رفت باید بگوییم جهت درخواست طلاق و طرح و رسیدگی به دعاوی طلاق فقط می‌توانید از طریق سامانه‌های اینترنتی اقدام کنید.
روش کار این سامانه‌ها بدین صورت است که دادخواست بدوی طلاق را به دادگاه خانواده ارجاع می‌دهند؛ پس از آن دادگاه شعبه دادرسی، تاریخ، روز و ساعت حضور را از طریق پیامک برای هر دو نفر ارسال می‌کند. فرد در صورت تمایل می‌تواند به صورت شخصی در شعبه حضور یابد یا از طریق وکیل پیگیر مراحل طلاق خود باشد.

پس از درخواست طلاق روند کار چگونه است؟

پس از ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات قضایی، دادخواست از طرف دفتر به دادگاه طلاق ارجاع داده می‌شود. دادگاه برای اطلاع به فرد در قالب ابلاغیه‌هایی، شعبه رسیدگی‌کننده به دعوای طلاق، روز و ساعت دادگاه را برای او ارسال می‌کند. طی مراحل رسیدگی به دعوای طلاق، فرد می‌تواند در صورت تمایل به شخصه یا از طریق وکیل خود در این جلسات حضور پیدا کند.

لازم به ذکر است از آن جایی که علی الاصول تمامی انواع طلاق در دسته دعاوی خانوادگی قرار دارند، دادگاه خانواده به دعوای طلاق رسیدگی می‌کند. این دادگاه صلاحیت رسیدگی به سایر دعاوی خانوادگی مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل و مواردی از این قبیل را نیز دارد.

چگونه باید دادخواست طلاق را پیگیری کرد؟

طرح دعوای طلاق به هر کدام از روش‌های طلاق توافقی سریع، طلاق از طرف زن و یا طلاق از طرف مرد باشد؛ مراحل رسیدگی و پیگیری به دادخواست طلاق در دادگاه خانواده به اتمام نمی‌رسد. هرچند که طلاق توافقی دردسر کمتری دارد، اما در این روش نیز توصیه می‌شود از وکیل طلاق توافقی در تهران کمک بگیرید تا به مشکل نخورید.
پس از صدور حکم طلاق از طرف قاضی پرونده تا زمانی که گواهی عدم سازش، مهلت اعتبار دارد باید به یکی از دفاتر رسمی طلاق در کشور مراجعه و طلاق را به صورت قانونی در سامانه ثبت کنید. اگر مهلت اعتبار گواهی طلاق به اتمام برسد، باید مجددا این فرآیند را با سختی‌های زیاد از سر بگیرید. هرچند که مراحل طلاق توافقی به نظر ساده‌تر می‌رسد، اما در صورت اتمام این گواهی باید مجددا اقدام کنید.

طلاق سریع از طرف مرد

برای طلاق از کجا باید اقدام کرد؟

در زمانی که یک مرد قصد طلاق سریع همسر خود را داشته باشد، تنها این که برای درخواست طلاق باید کجا رفت کفایت نمی‌کند. به عنوان مثال اگر در دفترخانه رسمی صیغه طلاق قبل از ثبت طلاق در قوه قضائیه جاری شود، مرد مشمول مجازات‌های عدم ثبت طلاق می‌شود. حتی اگر همسر او خیانت کرده باشد، پس از کسب اطلاع درباره حکم خیانت زن به شوهر باید تمامی مراحل را به صورت قانونی بگذراند.

هنگام ثبت نام یک مرد در سامانه قوه قضائیه، مدارک پرداخت حقوق مالی زن یکی از مهم‌ترین اسنادی است که باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهد. پس برای طلاق از طرف مرد فقط دانستن این که برای طلاق کجا باید رفت کفایت نمی‌کند؛ بلکه باید مدارک و اسناد مورد نیاز را ارائه دهد.

هرچند که مرد می‌تواند بدون هیچ دلیل موجهی همسر خود را طلاق دهد؛ اما قاضی دادگاه موارد دیگری را قبل از صدور حکم طلاق لحاظ می‌کند. قاضی قبل صدور حکم، پرداخت حقوق مالی زن و استطاعت مالی مرد را در مواردی همچون نفقه، جهیزیه، مهریه، اجرت المثل و حق حضانت فرزندان را در نظر می‌گیرد. از این رو بهتر است قبل از اقدام به طلاق و طی کردن این پروسه از وکیل تهران کمک بگیرید.

سخن پایانی

اولین قدم برای طلاق جهت آغاز فرآیند حقوقی و اداری آن، سنجیدن شرایط، مقتضیات حقوقی و آماده کردن مدارک مورد نیاز است. در صورت یکطرفه بودن طلاق، شخص پس از مشاوره با مراکز حقوقی و گرفتن وکیل برای رسیدن به نتیجه مطلوب در کمترین زمان ممکن باید مدارک و ادله لازم جهت ارائه به مراجع رسیدگی‌کننده را آماده کند.
اما از آن جایی که احتمالا در ابتدا شخص کمی سردرگم است با این سوال مواجه می‌شود که برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ مشاوره حقوقی و گرفتن وکیل می‌تواند بهترین انتخاب در قدم اول باشد؛ چون بسیاری از افراد آگاهی لازم را در رابطه با روند حقوقی و اداری طلاق نداشته باشند. لازم به ذکر است که امروزه برای انجام طلاق حتی به صورت توافقی باید ابتدا با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی، دادخواست تنظیم کنید.

میانگین امتیازات مقاله 0 از ۵
از مجموع 0 رای

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید
لطفا به این مقاله امتیاز دهید